Hapat praktikë drejt një lidhjeje të shëndetshme – Pjesa e tretë

 • Posted by Admin i Next
 • On 29/04/2021
Merr kohë mjaftueshëm për ta njohur. Mos u nxito! Disa prej jush do ta urrejnë këtë këshillë, por të gjithë duhet ta pranojmë se mund të kalojmë më shumë kohë në njohje para se të martohemi. Është pothuajse e pamundur të shkosh drejt martesës kur martesa nuk është akoma në radar. Ju tashmë mund të […]
Read More
 

Hapat praktikë drejt një lidhjeje të shëndetshme – Pjesa e dytë

 • Posted by Admin i Next
 • On 29/04/2021
Njihni dikë që është në vijën e frontit.  Nëse shpresoni të martoheni me dikë që e do Jezusin me pasion dhe e bën atë të njohur, ndoshta është më mirë ta vendosni veten në një komunitet të njerëzve të përkushtuar ndaj kësaj. Anëtarësohuni në një grup të vogël, jo vetëm në një grup të krishterëve […]
Read More
 

Hapat praktikë drejt një lidhjeje të shëndetshme – Pjesa e parë

 • Posted by Admin i Next
 • On 29/04/2021
Shumë të krishterë e kanë të vështirë të shpjegojnë se si e përcaktojnë ata vullnetin e Perëndisë për të marrë vendime të rëndësishme në jetët e tyre apo të ndjekin hapat e duhur drejt një njohje dhe marrëdhënieje të shëndetshme e të perëndishme. Shumë të krishterë besojnë se do të kenë një ndjenjë paqeje nëse […]
Read More
 

Zemra: Si ta dallosh te një person tjetër?

 • Posted by Admin i Next
 • On 16/04/2021
Për të dalluar zemrën e një njeriu duhet kohë. Do kohë për të dalluar dëshirat e fshehura, sepse ajo që shohim është vetëm maja e ajzbergut. Për të njohur një djalë apo vajzë, ndërkohë që njihemi, secili do të mundohet të shprehë, thotë e sillet në mënyrën më të hijshme të mundshme, në varësi të […]
Read More
 

Çfarë mund ta kërcënojë marrëdhënien? – Pjesa e parë

 • Posted by Admin i Next
 • On 16/04/2021
Ju mund të keni lexuar dhe dëgjuar shumë libra, poezi, këngë dhe himne thurur dashurisë, por askush nuk mund ta përshkruaj më bukur dashurinë se sa ai që e ka krijuar: Perëndia vetë!  Askush nuk mund të jete shembull më i mirë për tu ndjekur sesa vetë Krijuesi ynë dhe Krijuesi i dashurisë. Këtë aspekt […]
Read More
 

Si duket dashuria e vërtetë

 • Posted by Admin i Next
 • On 11/02/2021
Kur vjen një kandidat, si mund ta dallosh se ai vërtet të do? Në fund të fundit, si duket dashuria e vërtetë? Lexoni këtë kapitull të famshëm rreth dashurisë dhe bëjini vetes këto pyetje në lidhje me dashurinë tuaj për dikë dhe me dashurinë e dikujt rreth teje. “Dashuria është e durueshme; plot mirësi; dashuria […]
Read More
 1